Telefon
WhatsApp
Yükleniyor...

Web Tasarım ve Sosyal Medya

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Tasarım ve Sosyal Medya
29 Mart 2020, 19:42 0 Yorum 1794 Okuma

Web tasarım sektöründe hakimiyetini git gide büyüten sosyal medya siteleri artık her işletmenin de vazgeçilmezi haline geldi. Bu yazılımızda web sitenizde sosyal medyaya nasıl yer vermelisiniz ve sosyal medyada olmanızın size artılarından bahsedeceğiz.

Sosyal Medyayı İhmal Etmeyin
İşletmenizin ziyaretçilerin olduğu yerde bulunması büyük bir fırsat. İnsanların olduğu yer elbette sizin hizmetinizi veya ürününüzü pazarlamanız için en iyi ortam. Fakat ziyaretçilerinizi paylaşımlarınızla çok sıkmamalısınız ve sürekli size kazandıracak şeyler paylaşmayı bırakmanız gerekiyor. İşletmenizin sunduğu ürün ve hizmet kalitesi önemli bir faktör fakat paylaşımlarınızda sürekli bunlardan bahsederseniz bir noktada kendinizi tekrarlamaktan ileri gitmemiş oluyorsunuz. Web sitenizin içeriğiyle doğru orantılı ve ziyareçilerinize fayda sağlayabilecek bilgileri de mutlaka paylaşın.

Bu noktada ufak bir detayın altını çizelim. Pazarlamada bir öngörü var : “İnsanlar beğendiklerini 10 kişiye beğenmediklerini 100 kişiye anlatır”. Bu nedenle ürün ve hizmetlerinizin kalitesini sürekli artırmanız ve üzerine yeni şeyler eklemeniz gerekiyor. Çok güzel ve kullanışlı bir web siteniz olabilir fakat ürün ve hizmetleriniz aynı doğrultuda kaliteli değilse uzun vadede kaybedenler arasında yer almanız kaçınılmaz.

İçerikleriniz Paylaşılabilsin
Öncelikle web sitenizin içeriği ne olursa olsun bu içeriğin bir şekilde mutlaka bir kitlesi vardır. Sitenizi o içerik için bile ziyaret etmemiş bir kişi ilgisini çekmesi halinde o içeriği mutlaka okuyacaktır. Şayet okuduğunu beğeniyorsa burada siz devreye girip bu beğendiklerini popüler sosyal ağlarda paylaşmasına imkan sağlamalısınız. Bu sosyal ağların başında facebook, twitter, instagram ve linkedin geliyor. Bunun haricinde – ki bu nokta önemli – mobil kullanım oranı arttığı için artık whatsapp gibi uygulamarda da o yazıyı paylaşacak altyapıları oluşturmanızda fayda var. Bunun için içeriklerinizin alt kısmında veya uygun bir yerde paylaş butonlarını mutlaka koyun.

Sonuç olarak kısaca dürüst olun. Verdiğiniz hizmet ne olursa olsun, bir tane nal mıhı bile satsanız mıh düz olsun. Holding de yönetseniz bakkal da işletseniz kaliteli iş yapın. Büyük olmanız kaliteli olduğunuz anlamına gelmez. Ama kaliteli olmanız prestij sahibi olmanız anlamına kesinlikle gelir.

Kısacası sosyal medyayı farklı bir dünya olarak görüp rol yapmanıza gerek yok. Neyseniz o olun.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum