Telefon
WhatsApp
Yükleniyor...

Web Sitesi için 5 Altın Kural

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Web Sitesi için 5 Altın Kural
26 Mart 2020, 13:37 0 Yorum 2129 Okuma

Web sitesi oluştururken dikkat edilmesi gereken temel noktaları es geçmek pek doğru bir yaklaşım değil. Günümüzde bir çok kullanıcı web sitelerini şekillendirirken ilk sıraya arama motorlarını koyarak ilk yanlışa adım atıyorlar. Maddelere geçmeden önce şunu belirtmemiz gerekiyor ki ilk sırada arama motorlarından ziyade hedeflediğiniz kitle olmalı ve internet sitesi tasarımı bu doğrultuda yapılmalı.Bu aşamadan sonra da aşağıdaki 5 altın kurala dikkat etmeniz oldukça önemli.

Tasarım
İlk görüntü yani ilk izlenim önemli. Bu nedenle web sitenizin tasarımının çok karmaşık olmaması gerekiyor. Ziyaretçi siteye girdiği zaman menü konumu, reklam konumları ve içerik çok karmaşık bir şekilde karşısına çıkmamalı. Daha hedefe yönelik, doğru renklerin seçildiği ve anlatılmak istenilenin hem görsellerle hem içerikle uyumlu bir şekilde sunulması gerekiyor. Günümüzün trendi ise sadelik ve ulaşılabilirlik. Açıkası bu tasarım bakış açısının uzun müddet devam edeceğini düşünenlerdeniz.

Yazılım
Web tasarımı problemsiz hallettikten sonra yazılım kısmı devreye giriyor. Bu nokta site güvenliği ve kullanılabilirliği açısından önemli. Bir web sitesinin iyi olması tasarımından ziyade çalışmasıyla ölçülür. Çünkü tasarım göreceli bir kavram. Herkese göre güzeli yapmak oldukça zor. Ama herkese göre kusursuz çalışanı yapmak ise bir gereklilik. Çalışması gereken formların hatasız işlemesi veya yapılan linklemelerin sorunsuz bir şekilde yönlendirilmesi kullanıcı deneyimi açısından oldukça önemli noktalar.

Optimizasyon
Web sitenizin hem tasarımsal hem de yazılımsal olarak arama motorlarına optimize edilmiş olması her zaman bir adım önde olmanız anlamına geliyor. Bu noktada başta söylediğimiz hataya düşmeden yani web sitesini sadece arama motorları için yapmadan, ziyaretçileriniz için yaptığınız web sitesini arama motorları için optimize etmelisiniz. Bu noktada arama motorlarının dikkate aldığı bazı teknik kriterler var. Kullanıcı deneyimine zarar vermeden bu kriterleri web sitenizde mutlaka uygulayın.

Mobil ve Tablet Uyumu
Bu noktaya ilgili yazıların tamamında değiniyoruz. Cihaz kullanımı artık mobil kullanıma doğru hızlıça değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle web sitelerinin mobil uyumlu olması artık bir öneriden ziyade gereklilik halini aldı diyebiliriz. Web siteniz mobil uyumlu mu sayfamızı ziyaret ederek gerekli testleri yapabilir ve hatalar varsa kendinizi geliştirme fırsatı bulabilirsiniz.

Teknik Destek
Şayet web sitenizi dışarıdan hizmet alarak yaptırıyorsanız bu nokta oldukça önemli. Altyapı güncellemeleri, yedekleme, içerik güncelleme desteği gibi konularda hizmet aldığınız yerden mutlaka destek de alabilmelisiniz. Uzun vadede desteği olmayan veya güncellemeleri düzenli olarak yapılmayan web sitelerinde teknik sorunlar yaşayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum